Voorkom Onnodig Verzuim

De Kerstrede van onze Koning: wat doet verbinding met jou?

Net als heel veel mensen in Nederland, werd ik ook geraakt door de woorden van onze Koning. Ik heb er een selectie uit gemaakt, daar waar het gaat om Verbinding.

“De behoefte aan erkenning en begrip verbindt ons mensen, niet alleen met Kerst, maar het hele jaar door.

Wezenlijk in ons leven zijn onze relaties met anderen, in de eerste plaats de mensen dichtbij: de leden van het gezin, de familie, vrienden en collega’s  op het werk. “Mensen zijn mensen door andere mensen”, luidt een Afrikaans spreekwoord.

Ieder kan – op zijn of haar eigen manier – aan die vrede bijdragen door verbindingen te zoeken. Dat vraagt soms een beetje moed en zelfoverwinning. Soms moet weerstand worden overwonnen. Maar het overwinnen van weerstanden geeft meer voldoening dan willoos en doelloos meedrijven met de stroom.

Door verbindingen aan te gaan kunnen mensen samen een kracht ontwikkelen die bergen kan verzetten.”

En ik dacht: “Ja, ik wil daar graag een bijdrage aan leveren, in arbeidsorganisaties.”.

Mijn bedrijf Voorkom Onnodig Verzuim staat voor Betrokkenheid, Verbinding en Daadkracht.

Door op deze manier te werken, help ik organisaties en mensen bij het naar boven halen van deze kwaliteiten bij zichzelf. Want ieder heeft het in zich. De omstandigheden maken echter vaak dat je hier onvoldoende ruimte voor voelt.

Dat doe ik door counseling van medewerkers in bedrijven, training en advies van leidinggevenden en HR daar waar het gaat om verzuim. Verzuim in de werkomgeving, bij ziekte en in de persoonlijke levenssfeer.

Hierdoor kunnen werkgevers en werknemers onnodig verzuim voorkomen!

Denk jij ook: “Ja, daar wil ik graag een bijdrage aan leveren, in mijn eigen situatie of in mijn werkomgeving.”? In mijn e-book, dat binnenkort gereed is en je dan kunt downloaden van mijn website, help ik je op weg om in lastige situaties op het werk weer terug te gaan naar de basis.

Want juist dan vergeten we vaak waar het om gaat en wat ons verder helpt:

Betrokkenheid, Verbinding en Daadkracht!

Daarom wens ik je een betrokken, verbindend en daadkrachtig 2014!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.