De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid constateerde dat de werkdruk in Nederland in alle beroepsgroepen is toegenomen. In de AD Ochtendshow to Go van 16 januari 2020 werd ik gevraagd om toe te lichten waardoor dat komt. Vanaf 7:20 min.

“Alarm over hoge werkdruk” – De Ochtendshow to Go

Met Carolien Hamming, directeur CSR-centrum, schreef ik 12 juni 2019 een opinie-artikel in NRC over de ‘nieuwe’ definitie van de WHO over burn-out.

“Doe niet alsof burn-out met werk samenhangt” – NRC

In het kader van de Week van de Werkstress in november 2017 ben ik geïnterviewd door het Reformatorisch Dagblad. Lees hier het hele interview, met waardevolle tips voor werkgevers en werknemers.

“Werkstress gaat dus niet vanzelf over” – RD

Vrijwel achter elk verzuim gaat een verhaal schuil. Soms weten mensen dit zelf niet eens. Ze zullen het alleen daarom al niet gauw delen. En al helemaal niet in de media. Dat hoeft natuurlijk ook helemaal niet. Voor organisaties is het belangrijk te beseffen dat ieder zijn verhaal heeft, ook al is het hen (nog) onbekend. Counseling kan er voor zorgen dat iemand met zijn of haar verhaal aan de slag gaat, waardoor iemand duurzamer inzetbaar blijft. Onnodig verzuim wordt voorkomen.

Om aandacht te geven aan het verhaal achter verzuim, heb ik daartoe zelf de eerste stap gezet, door mijn verhaal in 2013 te delen in de Libelle. Ik heb namelijk zelf onder ogen moeten zien, dat ik burn-out raakte en heb hard gewerkt om dit proces voor mij en mijn omgeving ten goede te keren.
Dit artikel is hieronder te lezen, op de pagina’s 126 en 127. Meer informatie hierover staat in dit blog artikel.

“We hebben veel gepraat, ik begrijp hem nu beter en hij mij.” –  Libelle nr. 50-2013