Ik geef graag een lezing, presentatie of workshop over onder andere deze onderwerpen:

  • Preventie van onnodig (lang) burn-outverzuim
  • Omgaan met medewerkers in ziekteverzuim
  • Van werkstress naar werkplezier

Ik ben ingeschreven bij Sprekerbureau ZijSpreekt!

U kunt contact opnemen met Marga Miltenburg, telefoon (06) 531 487 96 of per mail via info@zijspreekt.nl

Sprekersbureau ZijSpreekt

Hoe voorkom je onnodig verzuim zonder te verzanden in procedures? Ik zat aan beide kanten van de tafel. Eerst was ik vijftien jaar HR-professional bij diverse organisaties, waarbij ik langdurig zieke medewerkers begeleidde. Toen ik zelf een burn-out kreeg, had ik helaas te maken met onbegrip van mijn werkgever, waardoor mijn burn-out een depressie werd. Daardoor weet ik als geen ander hoe moeilijk het is voor werkgevers om verzuim goed te begeleiden en de relatie met de werknemer goed te houden. Terwijl dat essentieel is om onnodig verzuim te voorkomen.

Juist met een onafhankelijke persoon die vertrouwen uitstraalt kun je medewerkers duurzaam inzetbaar houden, heb ik ontdekt. Met die missie ben ik in 2014 mijn eigen bedrijf gestart en ben ik afgestudeerd en voor organisaties werkzaam als bedrijfscounsellor en psychosociaal therapeut.

Betrokkenheid, verbinding en daadkracht, daar draait het voor mij om. Ik ben er van overtuigd dat als werkgevers en werknemers dit ook nastreven, zij deze waarden bij de andere partij zullen ontmoeten. Dit zijn ook de waarden die ik nastreef in mijn werk. Zo wordt onnodig verzuim voorkomen!

Ik leer organisaties hoe onnodig verzuim te voorkomen. Deze kennis deel ik graag met (MKB-)werkgevers en beleidsontwikkelaars.