VOORKOM ONNODIG (LANG) BURN-OUTVERZUIM BIJ UW MEDEWERKERS”

Verzuim komt nooit gelegen. En langdurig verzuim al helemaal niet. Werkgevers hebben een wettelijke verplichting tot het voorkomen en terugdringen van risico’s op Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA).
Werknemers met burn-outklachten kunnen lange tijd niet (productief) werken. Hierdoor is de organisatie veel geld kwijt aan verzuimkosten en productiviteitsverlies. Er ontstaat persoonlijk leed, wat extra druk legt op gezinnen met weer chronische stress tot gevolg.  Burn-outklachten van een medewerker hebben ook invloed op de belasting van het team. Dat is een reden waarom mensen er vaak niet op tijd mee komen. Ze schamen zich en voelen zich schuldig. Als u vanuit een gezonde balans in betrokkenheid verzuim zou kunnen voorkomen of bekorten, dan heeft u:

  • minder verzuim- en interne begeleidingskosten;
  • vertrouwen van en in uw medewerkers, waardoor ze zich op herstel kunnen richten;
  • minder verloop en productiviteitsverlies en daardoor minder ontslag-, wervings- en inwerkkosten;
  • betrokken medewerkers en daarmee tevreden klanten en een positieve werksfeer.

Visie op omgaan met burn-out
Werknemers die burn-out raken, hebben vaak het gevoel dat het hen opeens is overkomen. Ook de werkgever heeft het gevoel voor een voldongen feit te staan en plots een goede werknemer kwijt te raken als er sprake is van langdurig verzuim. Door miscommunicatie en veelal onwetendheid bij werkgever en werknemer ontstaat het risico op onnodig (lang) verzuim.

Voor wie is de training?
Directeuren (case)managers, leidinggevenden en HR- en interne arboprofessionals die meer willen weten over hoe zij medewerkers met chronische stress of burn-outklachten productief en vitaler aan het werk kunnen krijgen of (deels) houden. Ook als uw bedrijf reeds instrumenten inzet in het kader van gezondheid en welzijn van medewerkers, is deze training een aanrader!

Wat kunt u verwachten?
U krijgt een inspirerende, overzichtelijke training van een ervaren meerzijdig professional, die u direct toepasbare handvatten biedt om effectiever om te gaan met werknemers die burn-outklachten hebben. De manier waarop u leert werken met mensen met chronische stress, levert u uiteindelijk vitalere medewerkers op.

Jennifer Elders

Jennifer Elders

Register Bedrijfscounselor - Erkend CSR-stresscoach

Professioneel, ervaren en duidelijk

Vanuit mijn ervaring in mijn 15-jarige loopbaan als HR-professional, mijn burn-out in 2011 en als psychosociaal therapeut waarin ik in opdracht van werkgevers dagelijks werk met werknemers met chronische stressklachten, weet ik welke impact burn-outklachten hebben en wat alle partijen hierin nodig hebben: werkgever, werknemer, bedrijfsarts, eventuele ander behandelaren en partner van de werknemer.

U leert:

  • chronische stress en burn-outklachten bij uw werknemers vroegtijdig te signaleren;
  • welke factoren een rol spelen bij het ontstaan van (een) burn-out(klachten);
  • uw werknemers zo te benaderen dat u onnodig verzuim kunt voorkomen. Wat kunt en moet u wel en niet doen? Wat verlengt het verzuim en hoe kunt u het verzuim verkorten?
  • de vitaliteit van uw werknemers positief te beïnvloeden, juist ook bij re-integratie.

Contact
Indien u interesse heeft voor deze trainingsdag, dan kunt u een bericht sturen. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Hier kunt u ons vragen contact met u op te nemen