VOORKOM ONNODIG LANG BURN-OUTVERZUIM BIJ UW MEDEWERKERS”

Verzuim komt nooit gelegen. En langdurig verzuim al helemaal niet. Tegenwoordig hebben werkgevers ook nog een wettelijke verplichting tot het voorkomen en terugdringen van risico’s op Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA).
Werknemers met burnoutklachten kunnen lange tijd niet (productief) werken. Hierdoor is de organisatie veel geld kwijt aan verzuimkosten en productiviteitsverlies. Vaak heeft een medewerker met burnoutklachten ook invloed op  (de sfeer in) het team. Als u verzuim zou kunnen bekorten, of zelfs voorkomen, dan heeft u:

  • minder verzuim- en vervangingskosten
  • minder kosten door productiviteits- en omzetverlies;
  • tevreden medewerkers en daarmee tevreden klanten en een positief bedrijfsimago;
  • minder verloop en daardoor minder ontslag- en wervingskosten.

Visie op omgaan met burnout
Werknemers die burnout raken, hebben vaak het gevoel dat het hen opeens is overkomen. Ook de werkgever heeft het gevoel voor een voldongen feit te staan en plots een goede werknemer kwijt te raken.  Door miscommunicatie en veelal onwetendheid bij werkgever en werknemer ontstaat het risico op onnodig (lang) verzuim.

Voor wie is de training?
Directeuren (case)managers, leidinggevenden en HR-professionals die meer willen weten over hoe zij werknemers met burnoutklachten productief aan het werk kunnen krijgen of houden. Ook als uw bedrijf reeds instrumenten inzet in het kader van gezondheid en welzijn van medewerkers, is deze training een aanrader!

Wat kunt u verwachten?
U krijgt een inspirerende, overzichtelijke training van ervaren professionals, die u direct toepasbare handvatten bieden om effectiever om te gaan met werknemers die burnoutklachten hebben. De unieke methode die wij in onze training overbrengen levert u vitalere medewerkers op, die weer een stapje extra kunnen en willen zetten.

Esther Bergsma

Esther Bergsma

Register Bedrijfscounselor, Erkend HSP-professional

Professioneel, ervaren en duidelijk

Wij weten, zowel vanuit onze professionele achtergrond  als vanuit de praktijk, welke impact burnoutklachten hebben. Zowel vanuit werknemers- als organisatieperspectief. Ook weten wij wat beide partijen hierin nodig hebben.

Jennifer Hanenberg Elders

Jennifer Hanenberg Elders

Register Bedrijfscounselor - Erkend CSR-stresscoach

Door onze samenwerking krijgt u concrete tools in handen. U leert:

  • burnoutklachten bij uw werknemers vroegtijdig te signaleren;
  • welke factoren een rol spelen bij het ontstaan van (een)  burnout(klachten);
  • uw werknemers zo te benaderen dat u onnodig verzuim kunt voorkomen. Wat moet u wel en niet doen? Wat verlengt het verzuim en hoe kunt u het verzuim verkorten?
  • de vitaliteit van uw werknemers positief te beïnvloeden.

Contact
Indien u bent geïnteresseerd in ons trainingsaanbod, dan kunt u ons hier een bericht sturen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Hier kunt u ons vragen contact met u op te nemen