U bent een werknemer …

… en u voelt: het gaat niet goed met me, ik heb weinig energie, geen zin in werk, ben snel geïrriteerd, voel me moe, lusteloos en stel taken uit. U voelt zich niet begrepen. U gaat steeds vaker contacten uit de weg. U levert minder kwaliteit en komt in een negatieve spiraal. U gaat piekeren. En van het een komt het ander. De negatieve gebeurtenissen stapelen zich op. Uw klachten worden erger.

… u denkt: ik moet door. Geen tijd om stil te staan, iedereen verwacht iets van me. Als ik het niet doe, wordt het een puinhoop. Rust is geen optie.

… en u realiseert zich: op langdurig verzuim zit helemaal niemand te wachten. Uzelf niet en uw gezin al helemaal niet.

Mogelijk kan hierdoor zelfs een arbeidsrelatie verstoord raken. Dat geeft nog grotere zorgen en problemen. Maar wat moet u doen? Er is toch niemand die u kan helpen? Niemand die de situatie begrijpt?

Als iemand zich gehoord, gemotiveerd en vitaal voelt, zijn er doorgaans weinig tot geen klachten met betrekking tot het werk. Als er iets schort aan die aspecten, dan zijn er doorgaans wel klachten. Ook is het mogelijk dat privéomstandigheden zich opstapelen, waardoor iemand continu meer van zichzelf moet geven dan mogelijk is. Er lijkt geen eind aan te komen. In eerste instantie heeft iemand het niet zo door. Ervaring leert echter dat door het inzichtelijk te maken, er met een ander over te praten, men een heel ander beeld kan krijgen van zichzelf en zijn/haar lichaam en de werking die dit op elkaar heeft. Dit betekent dat als je dit positief kunt beïnvloeden, er een positieve werking vanuit gaat richting gezondheid, motivatie en prestaties en daarmee de vitaliteit.

Uitgebreide probleemanalyse

Een uitgebreide probleemanalyse is voorwaarde voor het vinden van passende mogelijkheden.

Praktische werkvormen om mogelijkheden te ontdekken

Praktische werkvormen voor het verkrijgen van inzichten en het ontdekken van nieuwe mogelijkheden.

Het is mogelijk dat uw leidinggevende u doorverwijst voor een oriënterend kennismakingsgesprek met ons. Of mogelijk heeft u zelf behoefte om in deze vertrouwelijke setting uw verhaal te doen. Om samen te kijken welke stappen u kunt zetten hoe u uw situatie draaglijker kunt maken. Daarvoor is het nodig dat uw situatie inzichtelijk wordt gemaakt en daarbij kan een bedrijfscounselor u helpen. Neem hierover gerust contact contact met ons op. Dat kan zowel overdag als in de avond.

Lees meer over bedrijfscounselling volgens de methode van Voorkom Onnodig Verzuim.