In 2016 heb je als trouwe lezer heel wat blogs moeten missen over onnodig verzuim voorkomen bij werknemers en werkgevers. De reden? Ik moest keuzes maken in waar ik mijn aandacht aan kon geven. Want, uiteindelijk is dát de kunst van het leven na een burn-out.

Ook is het dan de kunst om aandacht te geven aan wat je wél hebt gedaan. En dat wil ik graag met je delen. Dank zij de werkgevers die mij inschakelen om in hun organisatie onnodig verzuim te voorkomen, kan ik prachtig werk verrichten. Dit verslag is dan ook als dank aan hen geschreven!

Ik doe dit aan de hand van mooie vragen, die mijn vriendin, verhalenverteller en verbinder in organisaties, Sigrid van Iersel, me heeft aangereikt.

Wat was je uitdaging?

Hoe zorg ik er nu voor dat ik in mijn enthousiasme en gezonde bevlogenheid (voor mijn burn-out had ik last van ongezonde bevlogenheid) mijn hoofd en lichaam voldoende rust geef? Zodat ik me gezond en fit blijf voelen. En hoe kan ik ook voldoende aandacht geven aan mijn gezin en mijn kennis op het gebied van stress, burn-out en behandeling ervan kan vergroten.

Hoe heb je het opgelost?

  • Ik heb besloten geen blogs en nieuwsbrieven te schrijven en me te richten op de opdrachten en counselingstrajecten die ik met mensen in organisaties doe.
  • Ik heb een voedingsdeskundige geraadpleegd die een op mij persoonlijk toegesneden advies heeft gegeven. Het werkt! Want dit jaar begon ik met twee keer een kortstondige griep, daarna een oogontsteking en vervolgens rugpijn. En nu ben ik zelfs de griepgolf eind 2016 gezond doorgekomen.
  • Mijn slaapritme heb ik onder de loep genomen: niet meer in de avonden werken. Dat zorgt voor te lange activiteit en slaapachterstand de volgende dag;
  • Avondactiviteiten beperkte ik tot maximaal twee per week en ik zorgde dat ik op tijd thuis was. Dat gaf me rust en overzicht en vertrouwen;
  • Ik plande af en toe een lummeldag, voor mezelf;
  • In de weekenden werkte ik alleen bij hoge uitzondering (en dat is lastig voor een zelfstandig ondernemer);
  • De schoolvakanties houd ik vrij van afspraken en elke vakantie gaan we er even tussenuit met het gezin (huizenruil doet wonderen);
  • Om de week komt een schoonmaakster het huis grondig schoonmaken.

Wat was je grootste leerervaring?

Dat was bij de School of Life (een inspirerende plaats waar het gedachtengoed van filosoof Alain de Botton wordt uitgedragen en gedeeld). Over ‘balans’ tussen werk en privé.

Hier werd verteld over David Whyte, schrijver van het boek “The three marriages”. Hij schrijft over het huwelijk dat we hebben met onszelf, met ons werk en met anderen.

Zijn boodschap: “Als je echt succesvol ergens in wilt zijn, dan heb je per definitie geen balans. De vraag die je jezelf dan moet stellen is: “Welk verlies ben je bereid om te accepteren om op een ander terrein in je leven iets te verbeteren?”
Het offer dat ik gaf, was mijn doordeweekse contact met vrienden. In dit geval, de ander.

Wat was het spannendste moment?

Dat was, toen precies op de helft van 2016 mijn oom om het leven kwam door een misdrijf. Ik was druk met individuele begeleidingstrajecten, die ik voor de vakantie graag goed wilde afronden. Opeens leefde ik op adrenaline. Opeens zag alles er anders uit. Want, doordat ik die dag in de buurt van mijn familie zou werken, sliep ik die nacht bij mijn vader toen we dit ingrijpende bericht kregen. En maakte ik alles daarna van zeer nabij mee. Afspraken afzeggen, bij mijn familie in Noord-Nederland zijn en thuis in Den Haag zorgen voor de hoogst noodzakelijke zorg. Een achtbaan, leek het.

Doordat ik ‘moeten’ losliet, lukte me dit. Ik nam het zoals het kwam. Ook mijn emoties. Ik deed wat me goed leek. Het hielp me als ik thuis was, dan kon ik ook even afstand nemen. En er waren lieve vrienden en collega’s om me heen, die me steunden. Voor een luisterend oor of praktische hulp. In mijn werk als counselor kon ik afstemmen op anderen. Een op een. Dat voelde veilig. En daardoor ging het goed.

Wat was het mooiste moment?

Het mooiste, maar ook spannend, moment was toen ik werd gevraagd om bij een groot advocatenkantoor op de Zuidas in Amsterdam een presentatie te geven. Ik spreek graag en vaker voor groepen. Dit voelde echter wel als DE omgeving waar ik moest zijn! Hier kon ik als deskundige werkgevers en advocaten laten ervaren wat de gevolgen zijn van een (dreigend) arbeidsconflict op de lichamelijke en psychische gezondheid van werknemers. Dit was voor hen best confronterend. Want wet- en regelgeving vraagt dat werkgevers en advocaten voor hun opdrachtgevers alles doen om financiële aansprakelijkheid te voorkomen.

Wat waren je doelen?

Een stabiel bedrijf opbouwen, dat werkgevers en werknemers wérkelijk helpt om onnodig verzuim te voorkomen. En daardoor privé de dingen kunnen bieden en doen die nodig zijn. Dat begon bij werken aan mijn eigen gezondheid en stabiliteit, om bij mezelf onnodig verzuim te voorkomen.

Wat heb je ontwikkeld?

Ik heb mijn kennis verder ontwikkeld. Medische basiskennis en psychosociale basiskennis. Hierdoor voldoe ik aan de eisen van zorgverzekeraars, waardoor zij een deel van de kosten van een counselingstraject met ingang van 1 januari 2017 blijven vergoeden.

Ook heb heel waardevolle wetenschappelijke kennis op het gebied van burn-out en burn-outbehandeling opgedaan. Hierdoor ben ik toegelaten als erkend stresscoach bij CSR-centrum.

Ook als spreker heb ik me ontwikkeld. Op het gebied van aanpak van stress, werkdruk, werkstress en burn-outklachten bij mensen in organisaties.

Wat was in 2016 je rode draad?

Ik ben verder uit mijn comfortzone gestapt. Heb nieuwe dingen gedaan in nieuwe omgevingen.

Terugkijken en vooruit blikken

In 2016 heb ik aan 23 counselingstrajecten in bedrijven gewerkt. Hiervan zijn er 17 in 2016 gestart en afgerond. Het gemiddelde waarderingscijfer dat cliënten voor de begeleiding gaven, was een 9,1. Dat is natuurlijk fantastisch. Maar wat belangrijker is, is de waardering die de mensen geven aan de waarde die het traject voor hen heeft gehad. En dat was een 9! Hier ben ik enorm trots op. Vorig jaar was het een 8,8. Mijn kennisontwikkeling heeft dus zijn vruchten afgeworpen.

Verder heb ik op verschillende plaatsen gesproken over het voorkomen van onnodig verzuim:

In februari sprak ik voor vrijwilligers van het vrijwilligerscollege in Roosendaal. Een interactieve workshop “Stress inZicht”. Een groot compliment dat ik kreeg van een aanwezige is te lezen in dit verslag van een van de deelnemers.

In maart organiseerde ik samen met dr. Noks Nauta (psycholoog, bedrijfsarts, bestuurslid Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen, winnaar van de Mensa Fonds Award 2016) en Pauline Coret (eigenaar Kernkompas, analyseert de kerntalenten van uw medewerkers) het seminar “Duurzame Inzetbaarheid van Hoogbegaafden” voor HRM- en arboprofessionals. Lees hier het verslag met waardevolle reacties van de aanwezigen.

In april gaf ik voor werknemers van een grote fruitimporteur tijdens een door hen georganiseerde “Health Week” twee keer een interactieve voorlichting “Stress inZicht”. Mensen maakten zo kennis met mij en kregen inzicht en handvaten voor het omgaan met stressfactoren in hun leven.

In mei werd ik gevraagd om mee te denken over hoe we vitaliteit konden vergroten bij een groep orthopedagogen die met kinderen in het onderwijs werken. Zij doen prachtig werk. Wat vond ik het een eer om hieraan mee te mogen werken en getuige van de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers te zijn. Dit loopt nog door in 2017.

In augustus en september heb ik de leergang voor erkend CSR-coach gevolgd. Ontzettend veel en goede informatie en kennis heb ik opgedaan, die ik nu in de praktijk breng bij het begeleiden van mensen met burn-outklachten. CSR Centrum biedt kennis, middelen, ondersteuning met een e-coachingsomgeving en supervisie. Ik ben er trots op dat ik partner bij dit bedrijf ben geworden en mag werken met mensen die de laatste kennis, inzichten en middelen op het gebied van chronische stress en burn-out ter beschikking stellen. Ook om onnodig verzuim te voorkomen!

In november gaf ik met mijn collega uit het Technologie Cluster Werkdruk van TNO voorlichting over de aanpak van werkdruk middels de Werkdruk Wegwijzer van TNO. We hebben hiervoor een laagdrempelige interactieve werkvorm ontwikkeld. Toch was het een verrassende bijeenkomst. Waarom? Dat kan je hier lezen.

In december gaf ik bij een advocatenkantoor een lezing: “Conflict door verzuim of verzuim door conflict?” Dit vond ik een prachtige uitdaging, waar ik met bevlogenheid aan heb gewerkt. Hoe kon ik er voor zorgen dat advocaten, die elke dag weer hun ziel en zaligheid in hun werk leggen, op een veilige manier inzicht zouden krijgen in wat gevolgen kunnen zijn van een slepend arbeidsconflict bij hun opdrachtgevers? Er is een artikel over geschreven, dat hier in een blog is te lezen.

Tenslotte volgde ik in december een training Professioneel begeleiden bij Rouw en Verlies. Over contact maken, hechting, verbinding, verlies, rouw en opnieuw betekenis geven. En wat de gevolgen zijn voor de gezondheid en het welzijn van mensen als zij deze stappen niet doorlopen bij verlies.

Om met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan in organisaties, heb ik me in 2016 aangesloten bij het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid. Tweemaandelijks zijn hierin bijeenkomsten waarin kennis wordt aangeboden en gedeeld en diensten worden ontwikkeld. Onder andere in samenwerking met TNO.

Ik ben in 2016 associate partner geworden bij Duurzaam Verandervermogen. Dit bedrijf begeleidt en ondersteunt organisatie om het tempo van de veranderingen in hun omgeving duurzaam en blijvend bij te houden.

Mijn plan voor wat ik in 2017 naast counseling ga doen, heb ik bijna gereed. Wordt vervolgd!