“Check Je Werkstress”-campagnesupporter”

Gratis:

Banner_Check_je_Werkstress JENNIFER

WerkZorgCombinatie uit Assen en Voorkom Onnodig Verzuim uit Den Haag zijn campagnesupporter van de landelijke campagne Check je Werkstress. Deze campagne van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vraagt aandacht voor (het bespreekbaar maken van) psychisch gezond werken. Werkgevers hebben een wettelijke verantwoordelijkheid om psycho-sociale arbeidsbelasting tegen te gaan.

Eén op de acht werknemers heeft burn-outklachten blijkt uit onderzoek. Vaak leiden die klachten tot verzuim. Een deel van dat verzuim kan voorkomen worden, vindt Esther Bergsma van WerkZorgCombinatie.

“Anders omgaan met burn-outklachten kan tot minder verzuim leiden”, stelt Jennifer Hanenberg van Voorkom Onnodig Verzuim.
Zij en bedrijfscounsellor Esther Bergsma spreken uit eigen en professionele ervaring. “Doordat weinig bekend is over het ontstaan van burn-out, overvalt burn-out zowel de werknemer als de werkgever vaak. Je kunt het wél zien aankomen, is onze ervaring. Wij leren werkgevers en werknemers die signalen te herkennen en er effectief mee om te gaan, zodat onnodig (lang) burn-outverzuim wordt voorkomen”.

Stress inZicht©

Aan de hand van het model Stress inZicht©, dat VOV en WZC hebben ontwikkeld, kan je snel zien hoe stress ontstaat. “Leer hoe u en uw mensen stress op afstand kunnen houden. Want iedereen reageert anders op stresssituaties,” vertelt Esther Bergsma bevlogen. Tijdens de workshop “Stress inZicht” staat dit model centraal. Esther geeft deze workshop in de regio Noord, Jennifer in Midden en West. “Kijk op een andere manier, en je zult verbaasd zijn over de mogelijkheden. Ik maak dat dagelijks mee in gesprekken met werknemers en verzuimverantwoordelijken”, zegt Jennifer Hanenberg.

Het whitepaper “Stress inZicht; Waarom iedereen anders reageert op stresssituaties” is gratis te downloaden.

De workshop-masterclass kan per mail worden aangevraagd. Kijk hier voor meer informatie.
Aanmelden voor Den Haag op contact@voorkomonnodigverzuim.nl
Aanmelden voor Assen op info@werkzorgcombinatie.nl

Burn-out voorkomen

“Als werknemers in een burn-out komen, weet de leidinggevende vaak niet hoe hij hiermee om moet gaan. Daardoor duurt burn-outverzuim onnodig lang. In onze training geven wij managers concrete handvatten om hier effectief mee om te gaan. Dit voorkomt onnodige kosten en problemen in de arbeidsrelatie.” De training is speciaal bedoeld voor managers en HR-professionals om meer grip op burn-outverzuim te krijgen. Zij krijgen (wetenschappelijk gefundeerde) kennis, maar ook concrete handvatten om in de dagelijkse praktijk toe te passen.

Op twee locaties in Nederland verzorgen WerkZorgCombinatie en Voorkom Onnodig Verzuim de training Voorkom onnodig burn-outverzuim:
Datum: donderdag 20 november 2014
Locatie: De Stadhouder, Stadhouderslaan 9 te Den Haag
Tijdstip: 09:30 uur tot 17:00 uur
Meldt u hier aan of stuur een mail naar: contact@voorkomonnodigverzuim.nl

Datum: maandag 1 december 2014
Locatie: Creatieve Coöperatie, Esdoornstraat 3 te Zwolle
Tijdstip: 09:30 uur tot 17:00 uur
Meldt u hier aan of stuur een mail naar: info@werkzorgcombinatie.nl

Investering: onze introductieprijs is €495,00 ex. BTW.

WerkZorgCombinatie is gespecialiseerd in het voorkomen van burnout, in het houden van een goede balans tussen werk en gezin en in het omgaan met hoog sensitiviteit. Esther Bergsma begeleidt zowel organisaties als particulieren om mensen gezond aan het werk te houden.

Voorkom Onnodig Verzuim ondersteunt werkgevers en werknemers bij het voorkomen van onnodig verzuim door bedrijfscounseling, casemanagement, trainingen, workshops en advies op het gebied van stress en verzuim(preventie).